lauantai 28. helmikuuta 2015

Aktiivisuuttaa nome-treeneihin

Tarttis meinaan vähän enemmän panostaa tuohon nomepuoleen... Karmakin saattaisi oppia jotain ja osata enemmän, jos se edes pääsisi harjoittelemaan fiksusti ja säännöllisesti. Ohjaajan laiskuus ja toisaalta työkiireet vähän vaikeuttavat tätä hommaa.

Tänään käytiin Ylöjärven mökillä vähän treenimässä ja paistelemassa makkarat. Karma teki vähän kaikkea, ekaksi vietiin muistiin yksi dami, sitten toisaalla hierottiin markkeerauksia, haettiin muistissa ollut dami ohjauksella ja lopuksi tehtiin hakuruutu. 

Markkeeraukset oli Karmalle vaikeita, se jostain syystä markkeerasi heiton tosi lyhyeksi. Ajatuksena oli treenata kakkosta (Pirkan dameja varten...), mutta jouduttiin sitten keskittymään pääasiassa ykkösen tekemiseen. Hyvin se kyllä tekee töitä, ja laajentaakin etsintäaluetta, kun ei heti löydä. Toisaalta avoimessa metsämaastossa perusmarkkeerauksen pitäisi olla sille suht helppo suoritettava, joten vähän ihmetytti nyt tämä epäonnistuminen. Tai saatiin me sitten loppuun tehtyä ihan ok suorituskin :)

Muistidamille lähetin Karman ehkä 10-13 m linjalle. Markkeerauksissa meni odotettua enemmän aikaa ja oli enemmän puuhaa, joten muistidami pääsi selkeästi jo vähän unohtumaan. Täysin sokkolinjallehan Karma ei osaa vielä lähteä. Tarpeeksi lähellä kun mentiin, niin hyvin se dami saatiin ylös (ja ekalla lähetyksellä siis kuitenkin!).

Hakuruudussa (sellainen taipparikokoinen) oli 9 damia, joista haetutin 6. Maasto oli suht avointa metsää, mutta välillä oli paikkoja, missä ei ollut näköyhteyttä koiran ja ohjaajan välillä. Ja Karma vielä laajensi aika lailla aluetta, ja kävi välillä reilusti jossain kaukanakin kuusikossa. Se teki töitä hyvällä innolla ja teholla, ja sai helposti nuo damit ylös. Luovutuksissa olisi "vähän" parantamisen varaa tosin...

Vala oli katselemassa koko Karman treenin ajan, keräämässä kierroksia. No kierroksia sitten löytyikin... Valalle tehtiin kymmenen damin hakualue, sama paikka, kuin Karmallakin, mutta sen hakualue oli paljon pidempi suorakulmio. Kierrosten nostatus toimi siinä, missä Johannes oli suunnitellutkin sen toimivan, eli Vala jaksoi työskennellä hyvällä innolla ja halulla ja tyhjensi koko ruudun dameista ilman, että olisi kertaakaan tehnyt sille yleensä tyypillistä "väsymistä" ja jäämistä pyörimään etumaastoon heiniä ja varpuja nuuskuttelemaan. Tosin miinuspuolena on pakko mainita, että se kävi kahteen kertaan vaihtamassa damia, kun Johannes ei ehtinyt ajoissa kutsua sitä pois, ja toisaalta se ei myöskään kuunnellut pilliä kunnolla. Olipa silti tosi kiva katsoa, kun Vala teki oikeasti töitä haussa täysillä!

Loppuun mainittakoon toko-saavutuksista sen verran, että Vala palkittiin Pirkan Nuuskujen v. 2014 TOKO-koirana (toista vuotta putkeen siis tämä kiertopalkinto meille!), ja se sijoittui myös Novascotiannoutajat ry:n TOKO-tollerikisassa jaetulle kakkossijalle. Näissä kiertopalkintohommissa kyllä auttaa se, että on kisannut paljon, vaikka kaikista kokeista ei ihan niitä ykkösiäkään olisi... :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti